Realizat de Teamnet Dedalus, www.teamnet-dedalus.ro

Media | Spital Ilfov | Spitalul Judetean de Urgenta din Ilfov

Comunicat de presa _06.05.2021

Pregătirea și dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19

 Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov, în calitate de beneficiar al contractului de finanţare numărul 401/30.10.2020, anunţă începerea implementării Proiectului "Pregătirea și dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19”, Cod SMIS 2014+ 138127 finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Descarca document »
Evenimente

                                                   COMUNICAT

 Medicii de la SCJU Ilfov au extirpat doua tumori ovariene gigant, care impreuna cantareau  32 de kg

 Medicii de la Spitalul SCJU Ilfov s-au confruntat de curand cu un caz medical deosebit. O femeie de 40 de ani, din Ilfov, s-a prezentat la spital cu dureri abdominale, solicitand in mod expres o consultatie la dr. Horatiu Haradja, medic specialist obstretică-ginecologie.

In urma investigatiilor imagistice, medicul a stabilit ca pacienta avea formatiuni tumorale gigante la nivelul ovarelor. Tumorile comprimau organele interne, ajungand pana la nivelul ficatului, determinand fenomene de insuficienta respiratorie.

Dr Horatiu Harajda, impreuna cu echipa formata din dr Roxana Cuibuș si dr Maria Olteanu, alaturi de dna. dr. Cornelia Tîrîș, medic anestezist, au luat decizia sa o opereze.

Operaţia, care a durat doua ore,  a avut un grad de dificultate mare, cauzat de faptul ca pacienta mai suferise in trecut si alte interventii chirurgicale, suferea de obezitate morbida, iar volumul mare tumoral exercita compresie pe vasele de sange intraabdominale antrenand tulburari hemodinamice si cardiovasculare. 

La sfarsitul interventiei s-a constatat ca cele doua formatiuni tumorale cantareau aproximativ 32 de kilograme.

Pacienta a necesitat 11 zile de spitalizare pentru investigatii, pregatire preoperatorie, interventie chirurgicala si ingrijiri postoperatorii si a fost externata vindecata chirurgical si se recupereaza fara complicatii.

In urma examenului realizat in sala de operatie, cele doua tumori par benigne, urmand ca diagnosticul final anatomo-patologic sa stabileasca tratamentul ulterior al pacientei.

"Este un caz deosebit rezolvat in acest spital. Felicit echipa de medici care s-a ocupat de pacienta in mod exemplar. Toti pacientii sunt tratati cu profesionalism si dedicatie la Spitalul Clinic Judetean de Urgent Ilfov. Faptul ca pacienta a venit la control si le-a multumit medicilor, asistentelor si infirmierelor, pentru felul in care a fost tratata, pentru mine, ca manager, inseamna foarte mult," a declarat dr. Patricia Ene, managerul SCJU Ilfov.

Va transmitem atasat comunicatuului fotografii din timpul operatiei.

 

                                                                                       Biroul de presa

 

 

 

Descarca document »